Monday, 25 June 2012

[News] Ticket - BIGBANG Alive Tour 2012 so HOT!!!

   2 comments     
categories: 

Sejak YG Entertaiment mengumumkan yg BIGBANG akan membuat Tour Concert iaitu 2012 BIGSHOW-BIGBANG ALIVE TOUR di mana mereka akan mangadakan konsert di beberapa buah negara seperti di Japan, Singapore, Thailand, Taiwan, Indonesia, Filipine, Malaysia, Hong Kong, Amerika Utara, Amerika Selatan & Benua Eropah...
Berita ini telah mengembirakan VIP di seluruh dunia bagi berjumpa dengan idol mereka secara dekat dan juga menonton persembahan mereka yang HEBAT!!!

BIGBANG terdiri daripada Kwon Jiyong (G-Dragon), Dong Youngbae (Taeyang), Choi Seunghyun (TOP), Kang Daesung (Daesung) & Lee Seunghyun (Seungri) - telah comeback dengan album terbaru mereka pada awal tahun 2012 ini iaitu "Alive" & "Still Alive".

Album mini ini BIGBANG "Alive" mencatatkan jumlah jualan ratusan ribu salinan di seluruh dunia dalam tempoh hanya 2 bulan; & mencatat no. 5 pada AS iTunes Album Top & no. 3 di iTunes Kanada, - menewaskan rekod album Korea yg lain. MV "Blue" mendapat tontonan melebihi 2 juta penonton di dalam YouTube dalam masa 24 jam, & meletakkan no. 1 dari lebih 7 carta digit Korea, ia juga mendahului sebagai nada dering yang paling laris untuk dimuat turun.

Pada 6 Jun, 2012 - BIGBANG telah mengeluarkan album edisi khas "Still Alive". Kejayaan BIGBANG nampaknya berterusan dengan album baru ini sebagai rakaman YouTube "Still Alive" mencatatkan 4 juta penonton dalam masa 2 hari. 


BIGBANG adalah band pertama di Asia yg menerima Anugerah "Best Worldwide Act" pada 2011 Europe Music Awards dengan mendapat undian lebih 58 juta undi, & kini memegang rekod bagi kebanyakkan anugerah persembahan muzik yang menang dengan 56 anugerah kumpulan untuk BIGBANG & sejumlah 93 anugerah individu di kalangan ahli BIGBANG.Dalam bulan Mac tahun ini, BIGBANG telah dicalonkan di dalam kategeri "Best Fan" di MTV Italy TRL Awards 2012. Kemenangan ini tidak dijangka sesama sekali oleh mereka kerana calon lain dalam kategori ini sangat hebat antaranya Alessandra Amoroso, Avril Lavigne, Emma & One Direction. 
Taeyang mengucapkan terima kasih pada VIP di dalam twitter-nya antaranya "VIP=BEST FAN That's what i'm talking about :b" & "We have best fans in the world..! Love ya'll"
Mereka juga telah merakam video untuk VIP bagi mengucapkan terima kasih atas sokongan yg diberikan kepada mereka selama ini walaupun banyak perkara telah berlaku pada tahun lepas. 
BIGBANG Alive Tour 2012 bersedia untuk menjadi tontonan yang luar biasa daripada segi saiz pengeluaran dan hala tuju kreatif, dengan nilai pengeluaran lebih dari RM 3 juta, dan pengaruh yang kuat dari antarabangsa iaitu pengarah kreatif  Laurieann Gibson yang telah bekerja dengan senarai cemerlang artis termasuk Lady Gaga, Beyonce, Janet Jackson dan Katy Perry. Satu pasukan pengeluaran terkemuka akan menyokong BIGBANG Tour Alive 2012; termasuk pentas dan lampu pereka Leroy Bennett (Madonna, Paul McCartney, Eagles) dan jurutera bunyi Ken Van Druten (Eminem, Jay-Z, Linkin Park).

BIGBANG Alive Tour 2012 dilancarkan MAC 2, 2012 di Seoul, melaksanakan tiga malam berturut-turut dengan jumlah lebih daripada 30,000 penonton. Sebagai pelancongan dunia pertama BIGBANG, dijadualkan untuk dibawa melawat seluruh Jepun, Singapura, Thailand, Indonesia, Taiwan, Filipina, Malaysia dan Hong Kong; mereka juga akan melancong ke Amerika dan Eropah. 
Persembahan yg sangat dijangka akan menjadi konsert pertamanya BIGBANG di Malaysia, BIGBANG telah menjadi salah satu permintaan yang paling diminta di Malaysia merentasi banyak forum dalam internet dan laman Facebook.


Ini kali pertama BIGBANG datang ke Malaysia secara berlima kerana sebelum ini G-Dragon, TOP & Seungri  pernah datang ke Malaysia sempena KOREAN MUSIC WAVE 2011 IN MALAYSIA pada 24/09/2011 di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur.

BIGBANG Tour Alive 2012 set untuk konsert satu malam sahaja di Malaysia, Kuala Lumpur. VIP akan dikemas kini dengan butir-butir tiket dalam tempoh dua minggu akan datang oleh pihak penganjur konsert Running Into The Sun. Kemas kini yang teratur akan dipaparkan di facebook mereka dan RITSmy @ di Twitter.

Semasa pengumuman secara rasmi jualan tiket konsert BIGBANG Tour Alive 2012 di Indonesia & Singapore, VIP telah membeli tiket konsert BIGBANG dengan pantas & menjadikan tiket konsert ini habis dalam masa 10 minit saja apabila di buka oleh pihak pengajur. 

Pada 25 Jun, YG Entertaiment telah mengumumkan yang BIGBANG akan membuat konsert 2 hari di Singapore menandangkan permintaan yang banyak oleh VIP Singapore kerana kehabisan tiket konsert dalam masa 10 minit. Ini menjadikan BIGBANG akan membuat kosert di Singapore pada 28 & 29 September 2012 ini.

Semenangnya VIP telah menantikan persembahan mereka di tempat mereka...

Apa yang saya harapkan yang saya boleh mendapat tiket konsert mereka di Malaysia menandangkan tiket ini sangat laris di Indonesia & Singapore sebaik saja di buka oleh pihak pengajur di sana. Walaupun tarikh konsert di Malaysia adalah Hari Raya Haji ke-2 tetapi itu tidak mematahkan semangat VIP Malaysia untuk menonton persembahan HEBAT mereka... (^_^)

[Event] T-Ara Showcase at Menara PGRM, Kuala Lumpur, Malaysia. 2012

       
categories: 

Berita baik untuk semua fans T-Ara.!!!
T-Ara akan datang ke Kuala Lumpur untuk mengadakan Showcase pertama mereka di Malaysia pada 3 Oktober 2012 (Rabu) di Dewan Wawasan, Menara PGRM, Kuala Lumpur... (^_^) Showcase ini dijangka akan bermula pada jam 8.30 malam...

T-Ara - popular dengan lagu Lovey Dovey & Cry Cry ini telah menjadikan Malaysia sebagai negara untuk dikunjungi oleh mereka bagi berjumpa dengan fans mereka di Malaysia buat kali pertama & dalam masa yg sama untuk promosikan album mereka di Malaysia...Harga tiket adalah seperti di bawah:
VVIP (Lovey) - RM 683 + Free 1 T-Ara t-stirt & 1 T-ara cap (Limited Seat)
T1 (Dovey) - RM 383 + Free 1 T-Ara cap (Numbered Seating)
T2 (Roly) - RM 283 + Free 1 T-Ara lanyard (Numbered Seating)
T2 (Roly) Upper Level - (L) & (R) - RM 283 + Free 1 T-Ara lanyard (Numbered Seating)
T3 (Poly) - RM 183 + Free 1 Transformer toiletries set (Free Seating)
T3(Poly) Upper Level - RM 183 + Free 1 Transformer toiletries set (Free Seating)
T4 (We Were in Love) - RM103 (Free Standing)
**(Harga tiket telah termasuk dengan yuran proses RM 3)

Tiket akan dijual pada hari Isnin (25/6/2012). Jika perlu, sila hubungi Jazzy Group untuk mendapatkan lebih banyak maklumat.

Untuk Fans, tiket dijual bermula dari hari Isnin (25/6/2012) hingga hari Sabtu (30/6/2012), mereka yg beli tiket pada hari tersebut akan mendapat diskaun 10% atau hadiah percuma untuk setiap pembelian tiket (Tidak termasuk Tiket untuk VVIP (Lovely) & T4 (We Were in Love).
Tiket untuk VVIP (Lovey) hanya boleh didapati di pejabat Jazzy Group & hanya 120 fans pertama yang membeli tiket VVIP mempunyai hak untuk berada di atas pentas bagi mendapatkan tandatangan T-Ara. Tiket boleh didapati di semua cawangan Ticket Charge & pejabat Jazzy Group sahaja.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Jazzy Group atau hubungi hotline: 
TicketCharge 03-9222 8811 / JazzyGroup 03-5622 1600 & 016-270 6253
(www.ticketcharge.com.my) / (www.jazzygroup.com)

Saturday, 9 June 2012

[Music] Lyrics - Big Bang "Ego" Eng & Romanized

       
categories: Romanized:

[G-Dragon]
Keunyeoneun mwonka talla botong yeojawahneun uh
Mwol ibeodo boda jayeonseureon meos yeh
Kakka-i hagien nae-gen neomu meon it’s you
Hajiman sarange ppajyeobeorinkeol that’s true
[Taeyang]
Nawahneun dareun sesange saneun neon
Mwol chowahaneunji naneun eotteon-ji
Hangsang dangdang-han geunyeoye geu miso yeh
Nal sarojababeorinkeol eotteo-khae
[All]
You’re so beautiful nan hollyeobeoryeosseo nan
Keudae saengga-ge jam deul suga eom-neun i bam
You’re so wonderful nan michyeobeoryeosseo nan
Jeongshin-charil suga [Taeyang] eop-seo na eojireowoyo
[G-Dragon]
She killed my ego i sa-id she killed my ego
She killed my ego i know she killed my ego ego
[T.O.P]
Nan dan hanbeondo ireon jeok eop-seo that’s right
Yeojaneun da yeochaji byeol yimi eop-seo
Nan chajonshim kang-han namjada-un teopeuga-i
Keunde na neoman bomyeon tteol-ko isseo (ay)
[Seungri]
Nawahneun an maja boideon geudaegie oh
Nan aesseo nae mameul sumgigo isseo baby
[Daesung]
Hajiman eoneusae ne ape mureup kkurhko
Kuchaha-ge maetallyeo aewonhae oh my god
[All]
You’re so beautiful nan hollyeobeoryeosseo nan
Keudae saengga-ge jam deul suga eom-neun i bam
You’re so wonderful nan michyeobeoryeosseo nan
Jeongshin-charil suga [Daesung]eop-seo na eojireowoyo
[G-Dragon]
She killed my ego i sa-id she killed my ego
She killed my ego i know she killed my ego ego
Neon eodi-seo wah-nni waeh kab-jagi
Nareul kwehrob-ge hani
[Taeyang]
Machi byeon-gi nan geonman gata
Neo-ye-ge ppajyeo nan muneojil keonman gateunde
[All]
She killed my ego she killed my ego
She killed my ego i sa-id she killed my ego
She killed my ego she killed my ego
She killed my ego i know she killed my ego
[All]
You’re so beautiful nan hollyeobeoryeosseo nan
Keudae saengga-ge jam deul suga eom-neun i bam
You’re so wonderful nan michyeobeoryeosseo nan
Jeongshin-charil suga eop-seo na eojireowoyo
[G-Dragon]
She killed my ego i know she killed my ego
EgoEnglish Translation:

She’s different than the average girl uh
Whatever she wears, she looks so natural yeah
She’s too far for me to get close, it’s you
But I have fallen in love, that’s true
You live in a different world than me
I wonder what you like, I wonder how you think of me
Her smile is always confident yeah
It captivated me, what to do?
You’re so beautiful
I’ve been bewitched
I can’t fall asleep tonight at thoughts of you
You’re so wonderful
I have gone crazy
I can’t snap out of it, I’m getting dizzy
She killed my ego
I said she killed my ego
She killed my ego
I know she killed my ego ego
I’ve never been like this before, that’s right
Girls are just girls, they weren’t that special to me
I’m a prideful, strong, manly, tough guy
But when I see you, I am trembling
Because it didn’t seem like you and I would fit together
I tried to hide my heart baby
But at some point, I am kneeling before you
Clumsily clinging on and begging oh my god
You’re so beautiful
I’ve been bewitched
I can’t fall asleep tonight at thoughts of you
You’re so wonderful
I have gone crazy
I can’t snap out of it, I’m getting dizzy
She killed my ego
I said she killed my ego
She killed my ego
I know she killed my ego ego
Where did you come from?
Why are you suddenly torturing me?
It feels like I’m sick with a disease
I have fallen into you and it feels like I will break down
She killed my ego
she killed my ego
She killed my ego
I said she killed my ego
She killed my ego
she killed my ego
She killed my ego
I know she killed my ego
You’re so beautiful
I’ve been bewitched
I can’t fall asleep tonight at thoughts of you
You’re so wonderful
I have gone crazy
I can’t snap out of it, I’m getting dizzy
She killed my ego I know
She killed my ego
EGO


[Music] Lyrics - Big Bang "Feeling" Eng & Romanized

       
categories: Romanized:

[G-Dragon & T.O.P]
Yeah we back bigbang my man boys noize in da house
woo wee- party people let’s go let’s go let’s go
let’s move here we go get loose ya’ll know
we gon reach for the sky yup party like our time’s up
let’s move here we go get loose ya’ll know
throw your hand’s up in the air jump on up like you don’t care
[T.O.P]
Kkamppagineun golmok karodeung beon-cheokkeorineun bulbit hana dul
Chinsukhan gipeun bam da neukkyeo ni-ga nu-gudeun
Namye nun-chi bol pilyo-ga eom-neun seoul kkwahk chan bilding sup sok
Neon sa-in boda ni-ga deo binna keudae-ga tteonal-kka keobina
Hwiihwahng-chanran han i bam modeun ge kangryeorhajiman
Jo-geum heungbundwehneun i sunkan uri oneul kachi isseul-kka
[Seungri]
I bameun geuri gil-ji anha meomchugineun shwiib-ji anha
Everybody move move [T.O.P] (gippeohal eomeoniwah abeoji)
[Daesung]
Euma-geun idaero chumchumyeo keuge norae bureumyeo
Don’t stop this feeling iboda deo choheul suneun eom-neunkeol
[Taeyang]
Euma-geun idaero chumchumyeo keuge norae bureumyeo
Don’t stop this feeling iboda deo choheul suneun eom-neunkeol
[G-Dragon]
Ma baby ne ppal-kan iptu-reun lo-ok like cherry red
Nae shiseoneun gojeongdwaeh steady keunyang kamsangmanhamyeon shillyeji
Hey my baby i’m your daddy
Lo-ong nan idaero ashwii-um namgin chaero
Neol bonael suneun eop-seo urin sa-ien imi there’s no limit
Bukkeureowo ma one one night bu-reun jeongjeon dwehko jeongjeongmani
Bo-giwahneun dareuge eomeona keunyeoneun neomuna hwahkkeunhae 119
[Seungri]
I bameun geuri gil-ji anha meomchugineun shwiib-ji anha
Everybody move move [G-Dragon] (ajeosshiwah a-gasshido)
[All]
Euma-geun idaero chumchumyeo keuge norae bureumyeo
Don’t stop this feeling
Iboda deo choheul suneun eom-neunkeol
[Daesung]
Euma-geun idaero chumchumyeo keuge norae bureumyeo
Don’t stop this feeling
Iboda deo choheul suneun eom-neunkeol
[Taeyang]
Euma-geun idaero chumchumyeo keuge norae bureumyeo
Don’t stop this feeling
Iboda deo choheul suneun eom-neunkeol
[G-Dragon]
Let’s move here we go get loose ya’ll know
We gon reach for the sky yup party like our time’s up
Let’s move here we go get loose ya’ll know
Throw your hand’s up in the air jump on up like you don’t care
[G-Dragon]
I’m crazy more than ever I’m crazy more than ever
And it feels so right tonight is the night
I’m crazy more than ever I’m crazy more than ever
And it feels so right I can’t stopped
I’m crazy more than ever I’m crazy more than ever
And it feels so right tonight is the night
I’m crazy more than ever I’m crazy more than ever
And it feels so right I can’t stoppedEnglish Translation:
Yeah we back Big Bang aw yeah
And my man Boys Noize in da house
Woo wee party people
Let’s go let’s go let’s go
Let’s move here we go
Get loose ya’ll know
We gon reach for the sky yup
Party like our time’s up
Let’s move here we go
Get loose ya’ll know
Throw your hand’s up in the air
Jump on up like you don’t care
The alleyway streelight flickers
The lights twinkle one by one
Feel this familiar deep night, whoever you are
There’s no need to care about the other’s eyes
In the jungle of buildings that fill up Seoul
You shine more than the neon signs
I’m scared that you might leave
Everything about this brilliant night is intense but
I’m getting turned on at this moment
Do wanna be together today?
The night isn’t that long
It’s not easy to just stop
Everybody move move
The happy mothers and fathers
Leave the music like this
Dance and sing loudly
Don’t stop this feeling
It can’t get any better than this (x2)
Ma baby your red lips look like cherry red
My eyes are fixed and steady
But just looking would be impolite
Hey my baby I’m your daddy
Look, I can’t let you go with this reluctant feeling
Between us, there’s already no limit
Don’t be shy, it’s just one one night
The lights go off and it’s silent
Oh my goodness, there’s a twist to her, she’s so hot call 911
The night isn’t that long
It’s not easy to just stop
Everybody move move
The men and ladies
Leave the music like this
Dance and sing loudly
Don’t stop this feeling
It can’t get any better than this (x3)
Let’s move here we go
Get loose ya’ll know
We gon reach for the sky yup
Party like our time’s up
Let’s move here we go
Get loose ya’ll know
Throw your hand’s up in the air
Jump on up like you don’t care
I’m crazy more than ever
I’m crazy more than ever
And it feels so right
Tonight is the night
I’m crazy more than ever
I’m crazy more than ever
And it feels so right
I can’t stopped

[Travel] My Dream~~~~~

   6 comments     
categories: 
Again, Korean Tourism Organization (KTO) in Malaysia make other contest to all peoples that have dream to go Korea including me... (^_^) Actually, this time is my second times that I join the contest under KTO. My first contest is Korea Touch Tour 2012 but I don't have luck on that contest so I will like to try again in this contest, maybe this time I have my luck to go Korea...


Seonam Village (Korean Peninsule - shapped cliffs) 
Gangwon-do Yeongwol-dun

This contest is "Aku Ada, Kau Ada??" Blog Contest... Actually I not good about Malaysian Entertainment Industry rather than Korean Entertainment Industry, I'm so sorry... But I will like to try my luck in this contest. In my understanding this Malaysian musical comedy romance movie have cooperation under KTO and most the shooting place in South Korea.  

The two place in the movie "Aku Ada, Kau Ada??", which are Tina and Nordin, who constantly clash with each other in Korea are Nami Island and Hyangwon-Jeong.

If I have a flight ticket to Korea and I will go all place in South Korea... That sound, I so greedy, right?? But that is my dream and I hope I can go all beautiful place in South Korea. (^_^)


Windmill at Lotte Hotel in Jeju Island


Cheomseongdae Observatory


Cheonjiyeon Falls, Jejo-do


Namhangang River in Chungcheongbuk-do Changju, SuanboBanpo Fountain Bridge in Seoul


Seopjikoji Coast Jeju-do


Taebak, Gangwon-do

I love the nature environment at Korea, such as river, forest, waterfall, mountain and sea. Korea have a lot of nature environment places. It so beautiful to me and I hope I can go there to feel the real experience of nature environment in Korea. All this place I know from Korean entertainment's, like 2 Days 1 Night under KBS and some of them from Running Man and Family Outing under SBS. This variety show helps me to know Korean culture's very well but at the same time I enjoy the show. (^_^)

Beautiful its??? I feel so relax when I saw those picture... (^_^)Korean government have doing many things to keep the healthy environment and clean country. In my knowledge, previous years Korean government's launching the public bus that using the battery charge not using petrol any more. They also using K-POP artist to promote "Save Earth" to Korean citizen in their life. Their do many thing to keep the country clean and safe.  

Their also have good technology in their country and most of the technology their using in daily life. The technology is save to environment. If I go there, I will learn the new things that will help me in my daily life too... (^_^)

Korean have a lot of delicious foods, but most of Korean foods is the healthy foods. Korean citizen always practice healthy lifestyle's in their life especially they start from basic that is the foods. Actually now I learn a lot of things about their healthy lifestyle's and it's easy to follow. (^_^)

Korea have many healthy food that we can try it~~~
Before make the Bugugi... (^_^)

Bugogi (with alternate spellings of pulhogi or bul go gi) - is the name for the famous Korean barbecue dishes. Thinly sliced beef pieces are covered with fragrant barbecue sauce and cooked at your table over a charcoal grill. There are many version using different meats such as jae yook gui (pork) or dak bulgogi (chicken) with other choice including fish, shrimp, and squid. When the meat is cooked it is dipped in barbecue sauce and served wrapped in a lettuce leaf.
Bimibap - is a casserole (bap or bop means rice) based on rice, and it included pieces of meat and seasoned vegetable and is topped with a fried egg.Samgyetang or ginseng chicken soup - which primarily consists of a whole young chicken and Korean ginseng. Traditionally served in the summer for its supposed nutrients, which replaces those lost through excessive sweating and physical exertion during the hot summers in Korea.Bunggeoppangs Ice Cream

Bungeoppangs - made using an appliance similar to a waffle iron. The batter is poured into a fish-shaped mold, red bean paste is added, the more batter to encase the red bean paste. The mold is then cloesd, and roasted.Of course, I know about Korean culture most from TV and internet but the most help me to learn about it is K-POP artist. Because of them, now I start to learn Korean language by my self, with my dream to go South Korea some day... (^_^)


[Music] Lyrics - Big Bang "Monster" Eng & Romanized

       
categories: 

Romanized:

[TOP] Oraenmaniya mot bon sai
Geudaen eolkuri chowa boyeo
Yeppeojyeotda neon hangsang
Nae nunen wonrae kowah boyeo

[G-Dragon] Keunde oneulttara jogeum talla boyeo
Yunanhi mwonka deo chagawo boyeo
Nareul boneun nunbichi dongjeonge kadeuk chaisseo ne apeseo nan jaga boyeo

[TOP] Kwaehnchanheun cheogaesseo daehwahjujereul bakkwobeoryeo

[G-Dragon] Mudko shipeun mareun manheunde neon ttag jallabeoryeo

[TOP]  Ne gin meorin challanggeoryeo nae boreul ttaerign seuchyeojina

[G-Dragon] Dwiidoraseon godjang kabeoryeo yeogiseo neol jabeumyeon useuwojina

[Taeyang] Amu maldo tteooreuji anhjyo
Tteolmyeonseo neon handu balchag dwiiro
Ijen naega museopdan geu mal
Nal michike haneun neoran tal

[Daesung] I love you
Baby I'm not a Monster
Neon aljanha yejeon nae yejeon nae moseubeul shingani chinamyeon sarahyeo beoril tende
Keu ttaen al tende Baby

[Taeyang] I need you
Baby I'm not a Monster
Nal aljanha ireohke kajima neo majeo beorimyeon nan Jugeobeoril tende
I'm not a Monster

[Seungri] Meseun ili isseodo yeongwonhajago
Seul peul ttaedo gippeul ttaedo kkeutkkaji hajago
You don't say that tomorrow
Oneuri majimagin geotcheoreom sarangahajago

[G-Dragon] Neo eomneun salmeun jongshinhyeong sesanggwah danjeoldwaeh dol jikyeongiya
Neoran jonjaeneun gojilbyeong shinryeonye yeonsong maeumsong miryeoniya

[TOP] Sesang saramdeuri naega dollin deung
Modeun geoshi bebe kkoyeoitden nunchorideul
Naege kajang keun apeumeun (Apeumeun)
Niga keudeul katajyeotdan geotppun

[Daesung] I love you
Baby I'm not a Monster
Neon aljanha yejeon nae yejeon nae moseubeul shingani chinamyeon sarahyeo beoril tende
Keu ttaen al tende Baby


[Taeyang] I need you
Baby I'm not a Monster
Nal aljanha ireohke kajima neo majeo beorimyeon nan Jugeobeoril tende
I'm not a Monster

[Seungri] Kajima (Kajima, Kajima)
Tteonaji mara (Hajima, Hajima, Hajima)
Neo katjianha[Deasung] Meoreojin chaero
Sarangeun geolleojin chaero

[Seungri] Chajima (Chajima, Chajima)
Nal chajji mara (Majimag, Majimag, Majimang)

[Taeyang] Ne ape seo inneun nae moseubeul guyeokhaejwo

Narijji marajwo

[Daesung] I love you
Baby I'm not a Monster
Neon aljanha yejeon nae yejeon nae moseubeul shingani chinamyeon sarahyeo beoril tende
Keu ttaen al tende Baby


[Taeyang] I need you
Baby I'm not a Monster
Nal aljanha ireohke kajima neo majeo beorimyeon nan Jugeobeoril tende
I'm not a Monster[G-Dragon] I think I'm sick
I think I'm sick

I think I'm sick
I think I'm sick


English Translation Lyrics

It’s been a while since we’ve met
Your face looks good
You got prettier, you were always beautiful in my eyes
But today you look a bit different
You look especially a bit cold
Your eyes that look at me are filled with pity
In front of you, I seem smaller
I tried to be fine, trying to change the subject
Though I had so much I wanted to ask you
You cut me off right away
Your long hair flowing
As it hit my cheek and passed away
You turn away and left right away
If I try to catch you here, would that be too ridiculous?
Nothing comes to my mind
As you tremble, you take a step, two steps back
You say that I scare you now
You’re like a moon that makes me go crazy
* I love you baby I’m not a monster
You know how I was in the past
When time passes, it’ll all disappear
Then you will know baby
I need you baby I’m not a monster
You know me so don’t leave like this
If even you throw me away, I will die
I’m not a monster
No matter what happens, let’s be forever
When we’re sad, when we’re happy, let’s go till the end
You don’t say that tomorrow
Let’s love like today is the last
A life without you is like an imprisonment for life
An extinction from the world to the point where I’d go crazy
Your existence is a chronic disease, a repitition of pain
You’re a lingering attachment in my heart
The people of the world have turned their backs against me
The corners of their eyes are all twisted up
The greatest pain to me,
Is the fact that you became the same as them
* Repeat
Don’t go, don’t go, don’t go, don’t leave me
Don’t do it, don’t do it, don’t do it, it’s not like you
Getting farther away, love is breaking apart
Don’t find me, don’t find me, don’t find me, don’t look for me
The last, last, last image of me in front of you – remember that
Don’t forget me
* Repeat
I think I’m sick
I think I’m sick
I think I’m sick
I think I’m sick
[Event] B.A.P. Showcase at KL Live, Kuala Lumpur Malaysia...^^

       
categories: 

Berita baik kepada semua B.A.P fans...!!!
B.A.P akan datang Malaysia utk mengadakan showcase pertama mereka di Malaysia pada 6 Julai 2012 (Jumaat) di KL Live, Kuala Lumpur... ^^

Harga tiket adalah: 
RM 303 (VIP) (Tiket Terhad) (Hanya boleh didapati di Pejabat Jazzy Group)
RM 203 (Rockzone A)
RM 203 (B.A.P Zone) (Upper Tier)
RM 103 (Rockzone B)
RM 83 (Rockzone C)
(* Harga ticket telah termasuk RM 3 iaitu yuran proses)

Utk fans yg bertuah atas menyokong showcase ini, Jazzy Group telah menawarkan : 
1) Kepada 100 fans yg membeli tiket VIP di Pejabat Jazzy Group akan dapat B.A.P poster + ke pentas utk FANSIGN.

2) Kepada 100 fans yg membeli tiket Rockzone A @ B akan dapat 10% discount + 1 piece B.A.P poster. (Terdapat Terma & Syarat)


Tiket telah dijual di semua cawangan tiket kuanter Ticket Charge & Pejabat Jazzy Group saja.
Utk maklumat lanjut, boleh melawati laman web & telefon di no ini:
TicketCharge 03-9222 8811 / JazzyGroup 03-5622 1600, 016-2706253 , 016-2705892
(www.ticketcharge.com.my) / (www.jazzygroup.com).

Nie adalah plan tempat duduk!


Enjoy it!!! ^^


[Travel] Sweet Memory With My Best Friend..^^

       
categories: 

Nie kali pertama saya flight juah ke luar negara bersama kawan saya tambahan ini percutian bersama kawan baik saya iaitu Farah. Nie percutian yg tidak diduga pun kerana saya adalah org yg terakhir daftarkan nama dlm package percutian ke Shenzen, China & Hong Kong selama 5 hari 3 malam.

Flight dari KLIA ke Hong Kong Airport, ambil masa selama 4 jam perjalanan. Rasa agak lama juga dlm kapal terbang itu tp tetap de rasa happy krn melancong ke luar negara... Sampai saja di Hong Kong Airport, terus menaik bas ke Shenzen, China di mana hanya dalam 45 minit dari Hong Kong Airport ke Shenzen, China... Tapi masa tak sesak ler...^^
Semasa di China, semenangnya byk tempat menjual brg muruh tp kebanyakkan brg yg dijual ada di Malaysia. Cuma di sana kita boleh tawar menawar dgn harga yg murah, kita boleh dpt discount hampir 90% dari harga yg mereka beri pada kita pada mulanya.
Di China dan juga Hong Kong mempunyai ramai penyelup saku jadi sentiasa berjaga-jaga semasa berada di sana. Barang yg peting adalah passport kerana passport Malaysia sgt laku di sana.
Makanan muslim juga agak senang di China kerana terdapat banyak restoran muslim di China jadi semua muslim tidak perlu risau tentang makanan semasa di sana...^^Hari Ke-3, percutian di Hong Kong pula. Semasa sampai di Hong Kong, mereka terus bawa membeli-belah kerana esoknya kami akan berada di Hong Kong Disneyland dari pagi hingga malam...^^
Di Hong Kong pula barang yg agak muruh utk beli adalah minyak wangi... Harganya hanya murah dlm 
RM 30 - RM 80 je dr Malaysia tp nie minyak wangi ori.. ok...^^

Esoknya, kami di bawa ke Hong Kong Disneyland...

Hampir 1 hari berada di Hong Kong Disneyland memang menyeronokkan walaupun kepenatan berjalan di dalam kawasan Disneyland & juga bermain. Tapi di dalam Disneyland, makanan & minuman sgt mahal berbanding beli di luar. Sebenarnya, makanan & minuman tidak boleh bawa masuk ke dalam Disneyland tp masih boleh dibenarkan bawa jika jumlahnya sedikit saja...^^
Acara bunga api ini adalah tepat pada jam 8 mlm iaitu acara kemuncakkan Disneyland sebelum ia tutup. Ia ambil masa hampir 20 minit utk acara bunga api ini. 
Sebaik saja tamat acara bunga api, ramai pengunjung berpusu balik, & malam itu juga kami terus ke Hong kong Airport utk pulang ke Malaysia. Tapi sebaik saja kami sampai di Hong Kong Airport, flight kami cancel. Kami dapat stay 1 malam di Hong Kong sebelum kami pulang esok pagi...

Ini adalah pengalaman saya semasa bercuti di Shenzen, China & Hong Kong... Ia sungguh menyeronkkan tambahan pula bercuti bersama kawan baik saya...^^
Harap tahun depan, kami akan ke luar negara lagu bersama...^^

Friday, 8 June 2012

[Event] Big Bang Alive Tour 2012 Live In Malaysia

       
categories: 

Berita baik utk semua VIP Malaysia kerana BIG BANG akan datang ke Malaysia pada tahun ini!!! 

Beberapa hari lepas, pihak YG Entertaiment telah umumkan berita gembira ini di offical website YG Entertaiment yang BIG BANG akan datang ke Malaysia utk konsert mereka iaitu BIG BANG ALIVE TOUR 2012 IN MALAYSIA pada 27 Oktober 2012 (Sabtu) di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur.


Ini kali pertama Big Bang datang ke Malaysia secara berlima walaupun sebelum ini Kwon Jiyong @ G-Dragon, Choi Seunghyun @ TOP, & Lee Seunghyun @ Seungri pernah datang ke Malaysia sempena KOREAN MUSIC WAVE 2011 IN MALAYSIA pada 24/09/2011 di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur, yg membariskan artis Korean yg lain seperti Park Jung Min, FT Island, 4minute, U-KISS & Teen Top.


Walaupun kedatangan Big Bang kali ini membawa banyak issue seperti tarikh koncert mereka iaitu pada 27 Oktober 2012 (Sabtu), di mana tarikh itu adalah Hari Raya Haji ke-2 di Malaysia. Tetapi diharapkan ia tidak mematahkan semangat fans VIP Malaysia dgn issue yg hebat diperkatakan sekarang...

Keep The Faith & Always Thinks Positive To All Kpop Fans...(^_^) 

Saya akan update tentang tiket koncert Big Bang Alive Tour 2012 soon...(^_^)v